Anbud och kalkyler

Vad är en entreprenör? En företagsam person som är drivande och arbetar hårt för att nå framgång, med förmågan att identifiera möjligheter och skapa resurser för att ta tillvara dessa möjligheter.

Jag befinner mig just nu på Peab Asfalt. Och då säsongen för utläggning och produktion inte riktigt dragit igång sysslar jag mest med anbud och kalkyler för tillfället. Vi räknar på och utför allt från små privatjobb som garageinfarter till större infrajobb på motorvägar och flygplatser.

Min uppfattning så här långt är att asfaltsgänget i Göteborg är fullt av just entreprenörer som arbetar tillsammans som ett lag. Som ny i laget märker man snabbt att erfarenhet är otroligt viktigt då det kommer till att uppskatta vad man har för kapaciteter, hur lång tid ett jobb kommer ta och vilka moment som kommer vara kritiska mm. Inte så överraskande kanske. Då är det tur för någon som jag själv, som är ganska grön, att de mer rutinerade lirarna gärna delar med sig av sina tips och tricks och inte har något emot att sitta ner och visa hur man kan gå tillväga i olika situationer.

 

Banreparation på flygplats

Banreparation på flygplats

Kommentera