Att ingå i ett lag

Förra veckan avslutades med samverkansdagar i Skövde för chefer från Peabs olika bolag kring skaraborgstrakten. Jag fick vara med och delta vilket var mycket angenämt.

Håkan Wifvesson, en man med ovanligt många strängar på sin lyra, pratade mycket och klokt om vikten av att samarbeta mellan de olika bolagen inom Peab, att lyfta blicken och se till hela Peabs resultat snarare än den enskildes när man fattar beslut. Att man tänker ”ett Peab” kan ju jämföras med att vi alla spelar i samma lag. Då lagidrott och framförallt fotboll alltid varit en del av mitt liv vet jag vikten av sammanhållning och att ”sätta laget framför jaget” som det så fint heter. I ett vinnande lag krävs det att man känner varann och att man jobbar tillsammans, ibland måste man ta en jobbig löpning för att en lagkamrat ska kunna göra mål. Jag håller det inte för otroligt att samma sak gäller på ett företag även om det då handlar om en annan slags löpning än den man tar i en fotbollsmatch.

 

IMG_0034

Håkan sprider sina visdomsord.

 

Min förhoppning och tro är att samverkansdagarna i Skövde, och de möten med nya personer jag var med om, var ett första steg för mig att skapa förutsättningar för att jag i framtiden ska ha ett gott samarbete med kollegor från alla delar av Peab.

Då fick jag in lite fotbollstugg redan i mitt andra blogginlägg alltså…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *