En bra start på ett långt äventyr

Nu är det lite drygt tre veckor sedan jag skrev mitt senaste blogginlägg. Jag har sedan dess hunnit bekanta mig med många nya kollegor och varit omkring på flera nya ställen. Det finns mycket jag skulle vilja berätta om men för att inte skriva ett jättelångt inlägg så tänkte jag främst berätta om den skyddsrond jag gjorde på grustäkten i Bäckaskog och lite kort om när jag var ute i produktionen. Jag kommer försöka berätta om resten i kommande blogginlägg. Stay tuned!

Jag och Linda åkte en torsdagseftermiddag ut till grustäkten i Bäckaskog för att göra en skyddsrond. Jag har gjort ett par skyddsronder under min utbildning men aldrig ute i en täkt. Skyddsronder görs med jämna mellanrum för kontrollera att kraven på en god arbetsmiljö uppfylls och för att identifiera de risker som finns i arbetet.

Vi upptäckte ett par mindre avvikelser men inget allvarligt, lite småsaker hittar man nästan alltid. När vi ändå var på plats passade vi på att inventera alla kemikalier i täktområdet. Detta för att få en klar bild över vilka kemikalier som används och i vilken mängd. För alla kemikalier inom täktområdet måste det finnas ett säkerhetsdatablad om olyckan skulle vara framme.

Linda och Christoffer på skyddsrond

Veckan innan skyddsronden följde jag med ett par dagar ute i produktionen. Någon dag åkte jag med en dumperförare och en annan dag åkte jag med en hjullastare. Det var både intressant och lärorikt och jag tror faktiskt att det är en väldigt nödvändig del om man vill förstå hur hela verksamheten är uppbyggd.

Att få vara med på så många olika ställen inom verksamheten känns väldigt nyttigt. Om man vill utvecklas som ledare tror jag det är viktigt att man har en grundläggande förståelse för hur arbetet ser ut i alla led, både på produktionssidan och på tjänstemannasidan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *