En Händelserik vecka

Veckan har som vanligt gått väldigt fort och det har varit en händelserik vecka som mestadels har spenderats i Örebro. Det började med en internrevision i en av bergtäkterna, vilket är en viktig punkt i den dagliga verksamheten. Detta för att se till att man uppfyller kraven som står med i täkttillståndet, som kontrolleras och följs upp. Man ska också uppfylla och efterleva andra krav som t.ex. ISO 9001 och 14001, som är standarder som behandlar kvalitets- och miljökrav.

Fick även följa med PC Jocke ut i en naturgrustäkt och köra lite grävmaskin. Lite av en dröm faktiskt, något man måste göra kan jag tycka, enormt kul!

Har också varit med på en Branschdag som Sveriges Bergmaterialindustri (SBMI) håller i där alla medlemsföretag får delta. En väldigt inspirerande dag, då väldigt många stora företag inom branschen är på plats samtidigt för att diskutera b.la utvecklings-, miljö, säkerhet och tillståndsfrågor. Det innebär att man håller föredrag i allt från framtida maskiner och krossar till dammbekämpning, havstäkter, miljöbalken, massor/avfall, säker täkttrafik. Ett väldigt litet axplock av allt som presenterades/diskuterades. SBMI är ett väldigt bra tillfälle att ställa frågor till Branschen och kunna ha en öppen diskussion om gemensamma verksamhetsproblem och lösningar. Det var en väldigt lärorik och inspirerande dag, framför allt för mig som är lite rookie.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *