Min första vecka på Peab industri

Jag träffade min handledare första gången på en samverkansdag i Halmstad, det var också min första dag på Peab. Det var en samverkansdag för chefer och ledare i södra Halland och redan samma dag blev jag introducerad till många av mina framtida kollegor. Alla jag presenterade mig för gav mig ett varmt välkomnande och det slog mig genast hur jordnära och avslappnade alla var. Det var en skön och öppen stämning och det kändes verkligen som att jag hade hamnat helt rätt!

Dagen efter samverkansdagen åkte jag upp till huvudkontoret i Förslöv för att träffa de två andra TIRO-deltagarna, Andreas från väst och Rickard från mellersta. Den första veckan bestod av en koncernövergripande introduktion med fokus på Peab industri. Vi bodde på ett hotell i centrala Malmö och tog oss därifrån ut och omkring i Skåne under de kommande tre dagarna. Vi fick träffa personer från alla delar inom koncernen, från personalansvariga till ledare och regionchefer, alla med samma engagemang och visioner.

En dag fick vi träffa Håkan Wifvesson, vVD och regionchef för Swerock och Håkan Jacobsson, VD för Peab asfalt. De gav oss en överblick av Peab-koncernen och över sina respektive bolag. De berätta också om Peabs kärnvärden, visioner och om vilka stora möjligheter det finns inom Peab industri. På eftermiddagen åkte vi till Lund för ett studiebesök på den gigantiska sykrotonljusanläggningen Max IV, det var väldigt mäktigt att se!

Dagen efter fick vi bland annat en introduktion till Peabs ledarskap av Anders Kurtz och en sammanfattning av Peabs verksamhetsplan av Staffan Bremander.

Det känns som att Peab är ett företag med både stora och breda möjligheter, var TIRO-programmet än tar mig så känns det som en fantastisk början på min karriär inom Peab!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *