Start me up

Ja, då gör jag (Andreas Bladh) debut som bloggare. Egentligen ska man ju ha ett hippt bloggnamn som Blondinbella eller Kissie. Det har jag tyvärr inte än, men det kanske växer fram något så småningom. Jag håller i alla fall till i Region Väst där jag utgår från Göteborg.

Introduktionsveckan har ni redan fått beskriven av min eminenta TIRO-kollega Martin från Region Syd så jag plockar upp där han slutade. Första anhalten på Swerockäventyret, som ska sträcka sig över nio månader, är 6 veckor på Grus och Berg där jag nu är inne på min andra vecka.

Det har varit mycket introduktioner och möten med nya kollegor samt en del ”korvstoppning” av information så här i början.

Några höjdpunkter väl värda att nämna:

 

  • Besök på bergtäkter i Alingsås, Uddevalla och Vänersborg där jag fått prova på allt från att börja fila på produktionskalkyler tillsammans med platschef till att köra hjullastare. Sprängning av berg i Vänersborg till möte med KMA-samordnare i Alingsås.

 

  • Besök på sandtäkten Rådasand. Första gången jag varit på en sandtäkt och det var mycket intressant att få se hur allt fungerar där. Här kommer jag vara involverad i ett litet projekt som har med torkningen av sand att göra, återkommer sannolikt till det i senare inlägg.

 

  • Miljöutbildning i Vänersborg. Efter utbildningen bodde jag över på hotellet och spenderade kvällen med gym och fotbollstittande tillsammans med entreprenadingenjören Sebastian, eller ”Snygg-Sebbe” som han gärna blir kallad.

 

 

Det viktigaste jag tar med mig från första veckorna är dock att alla varit väldigt trevliga och jag har känt mig välkommen överallt, det känns riktigt kul.

En tanke om “Start me up

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *