Betong – en tekniskt avancerad produkt

Nu befinner jag mig på segmentet fabriksbetong på Swerock, där jag varit i ca 5 veckor. Eftersom jag har jobbat här tidigare både på fabrikerna och på våran ordercentral så känns det väldigt kul att vara tillbaka med nya insikter och kunskaper både från Grus & Berg och Cliffton. Jag har följt med säljkåren, där jag har deltagit i säljprocessen och hjälpt till med diverse dagliga arbetsuppgifter.

Nu är jag med teknikgruppen där jag har väldigt mycket kunskap att suga åt mig och på så sätt fortsätta utveckla mitt betongintresse. Som tekniker så kan man göra väldigt mycket, allt ifrån att åka ut och kolla på arbetsplatser så att betongen ser bra ut till att nästa dag ta fram och utveckla nya typer av betong. Det görs med olika typer av tillsatsmedel och andra tillsatsmaterial. Detta tycker jag är väldigt spännande och intressant med betong, att hålla på med just kemin, det är där själva tjusningen med betong ligger. Även receptoptimering och recepthantering går under teknik vilket också är väldigt intressant.

Vi har ju en del sidoprojekt och i ett av dem så ingick en presentation. Det gjorde att jag och mina Tiro-kollegor fick chansen att gå en kurs och utvecklas i presentationsteknik. Det var otroligt lärorikt och inspirerande, då vi fick en heldag med att bli analyserade och fick omdöme/feedback. Vi tränade också väldigt mycket i att hålla presentation för att vi skulle bli medvetna om våra styrkor och förbättringsmöjligheter.

IMG_0238

Kommentera