En vecka i maj

Swerock säljer genom samarbetspartner storsäckar med grus och jord online, till privatpersoner som får det hemlevererat. Detta är en tämligen nystartad historia där de båda segmenten Grus och Berg (tillverkning av produkten) tillsammans med Transport och Maskin (transport ut till kund) är involverade. Under min första vecka på Transport och Maskin fick jag i uppdrag att se över flödet och strukturen för hur denna verksamhet bör bedrivas i Region Väst. Efter att ha bildat mig en uppfattning av nuläget åkte jag tillsammans med den mycket trevliga transportledaren Tobias ner till Halmstad för att träffa Marcus Wahlström, PC på Transport och Maskin i Region Syd. Förutom Marcus så dök även mina två TIRO-kollegor upp vilket såklart var väldigt angenämt.

Marcus som bedrivit denna verksamhet med framgång i drygt ett år i Syd beskrev på ett engagerat sätt hur de jobbar där nere och jag och Tobias förklarade efter bästa förmåga hur det går till i Region Väst i dagsläget. Vi kom fram till att arbetssättet och strukturen ser i dagsläget ganska olikt ut i Syd jämfört med hos oss. Vi kom hem med en hel del intressanta idéer som vi la fram på ett möte på Clifftonkontoret i Uddevalla i måndags. Personligen tror jag att det är en fördel om man arbetar på någorlunda liknande sätt i de olika regionerna så att man hela tiden kan ta lärdom av varandra och utbyta erfarenheter.

 

En annan nyhet är att jag börjat lira boll i den anrika division 4-klubben BK Skottfint. Så om någon vill gå och se fotboll så som det ska spelas istället för att springa på Ullevi så är det bara att ta sig till Ruddalens idrottsplats när det vankas hemmamatch för Skottfint.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *