Grus och Berg

Jag heter Arya Afshari och jag tänkte ge er en liten sammanfattning av min tid hittills som TIRO-deltagare i den mellersta regionen. Jag har som mina andra två kollegor fått börja TIRO-programmet på Grus och Berg som är det första segmentet inom Peab Industri som detta program erbjuder. Nu har jag varit inom detta segment i två månader och det har varit minst sagt en lärorik och en intressant resa!

Mellersta är en stor region och därför har jag fått åka runt till en hel del olika städer och orter och har fått äran att träffa många kunniga och hjälpsamma personer inom området. Jag har fått besöka flera täkter och kunnat se hur arbetet i en bergtäkt eller naturgrustäkt går till.

Det är otroligt hur viktigt och användbart det är att kunna spränga och krossa berg för att ett samhälle ska kunna växa fram. Betongen och asfalten är beroende av att detta fungerar vilket gör ”Grus och Berg” till grunden för hela vårt industriområde.

Jag har även hunnit ta del av bl.a. arbetet med offerter, arbetet i labbet, hur det går till när man ansöker om täkttillstånd och har fått vara med på olika intressanta möten. Jag har därför fått en betydligt större förståelse för denna verksamhet och ser fram emot programmets fortsättning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *