Mina första veckor som TIRO deltagare på Peab Industri

Mina första veckor som deltagare i TIRO-programmet har varit enormt motiverande och givande. Det började med att jag träffade min handledare Ingemar som är distriktschef på Grus och Berg i Region Mellersta. Vi satte oss ner för en genomgång om organisationen för att jag skulle få en inblick i hur verksamheten ser ut och hur den fungerar. Sedan åkte vi ner till Gladö kvarn för att se hur det fungerar på en bergtäkt. Där fick jag se hur man hanterar berget från sprängning till krossning och slutligen, som färdig produkt, klart att levereras till t.ex. betong- och asfaltstillverkning.

Eftersom jag har jobbat med betongdistribution så var det väldigt nyttigt och intressant för mig att få se hur man utvinner och processar berg till färdig ballast att blanda betong på. Sen fick jag följa med Platschef Göran ut på våra olika täkter i Stockholmsområdet för att få en uppfattning om hur olika man jobbar på de olika täkterna, beroende på vilket stadie de befinner sig. Efter en introduktion i täkthantering så var det vår KMA Ninas tur att hålla en genomgång om kvalité, miljö och arbetsmiljö samt hur vi på Swerock Grus och Berg ska efterleva verksamhetsledningssystemet.

Jag fick också möjligheten att gå en kurs i arbetsrätt, en mycket intressant kurs om rättigheter och skyldigheter för arbetstagare och arbetsgivare. Efter denna givande kurs så gick stafettpinnen över till Thomas, som är säljare på Grus och Berg, med att handleda mig i sin vardag. Där fick jag chansen att räkna och lämna offert på två projekt som kräver både planering och eftertanke.

I skrivande stund så är jag oerhört nöjd och känner mig väldigt delaktig och på så sätt väldigt motiverad för de kommande utmaningar som väntar i TIRO-programmet. Ser väldigt positivt på det goda bemötandet jag har fått under min första tid på PEAB Industri.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *