TIRO-Bloggen 2.0

Då är det äntligen dags för oss andra generationens TIRO-deltagare att komma igång med bloggandet! Mitt namn är Marcus Ljungholm och jag kommer tillsammans med mina två kollegor, Arya Afshari och Pontus Wifvesson, att driva denna blogg under dom kommande 18 månaderna. Jag kommer att vara stationerad i Region Väst med utgångspunkt i Göteborg medan Arya kommer att hålla till i Mellersta och Pontus i Syd.

Introduktion i Förslöv

Som introduktion åkte vi TIRO-deltagare ner till Peabs huvudkontor i Förslöv, Skåne. Väl nere i Förslöv träffades alla deltagare för första gången. Under introduktionsdagarna fick vi en djupare inblick i hur det är att arbeta inom Peab-koncernen och vad vi kan komma att förvänta oss av TIRO-programmet. Eftersom programmet löper under affärsområdet Industri fick vi även träffa Håkan Wifvesson och Håkan Jacobsson som är VD för Swerock respektive Peab Asfalt som är de två företagen som vi kommer att göra vår traineetjänst genom. Vi fick även äran att träffa Mats Paulsson och Malte Åkerström under vår vistelse i Förslöv.

TIRO-deltagarna tillsammans med Malte och Mats. Från vänster: Malte Åkerström, Marcus Ljungholm, Pontus Wifvesson, Arya Afshari och Mats Paulsson

TIRO-deltagarna tillsammans med Malte och Mats. Från vänster: Malte Åkerström, Marcus Ljungholm, Pontus Wifvesson, Arya Afshari och Mats Paulsson

Grus & Berg

Efter introduktionen blev det dags för oss att påbörja arbetet i våra respektive regioner. Den första tiden kommer vi att spendera på Swerock inom segmentet Grus & Berg där vi ska lära oss allt vad det innebär att bedriva täktverksamhet. Jag har under mina första veckor fått medverka under produktion på Frölandskrossen i Uddevalla, invägning och fakturering samt hur labbverksamheten fungerar. På Frölandskrossen har jag bland annat fått följa med platschefen för att lära mig om de övergripande arbetsuppgifterna hos en platschef samtidigt som jag arbetat med lagerinventering där jag har fått mäta de befintliga lagervolymerna med satelitverktyg.

Inventeringsuppdrag på Frölandskrossen

Inventeringsuppdrag på Frölandskrossen

 

 

 

2 tankar om “TIRO-Bloggen 2.0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *