Vidare till Peab Asfalt

Efter nio fullspäckade månader på Swerock har det nu blivit dags för ett nytt kapitel av TIRO-programmet.

För lite drygt en vecka sedan blev jag uppbjuden till Stockholm för en introduktionsdag till Peab Asfalt. Jag fick ett varmt välkomnande av teknikavdelningen och besökte tillsammans med Rickard och Andreas labbet i Västberga. Här fick vi en genomgång av teknikavdelningens arbete, organisation och om grunderna till labbet. När vi väl var på plats hann vi även med ett besök på Sveriges största asfaltverk som låg i anslutning.

Rickard, platschef Peter Nordwall och Andreas

Asfaltsegmentet kommer precis som Swerock sträcka sig över nio månader och vara uppdelat i olika block. Det första blocket är teknik och labb och under denna tid kommer jag för det mesta arbeta från Peab Asfalts labb i Helsingborg. När jag i februari förhoppningsvis är fullärd går jag vidare till anbudsblocket och därefter utläggningsblocket.

Här på labbet i Helsingborg har jag precis kommit igång med ett projekt vars syfte är att undersöka olika asfaltstypers deformering vid belastning. Ett spännande projekt med tanke på att detta inte testats på samma sätt förut, förhoppningsvis kommer jag fram till något intressant! Stormen Gorm har dock tillfälligt satt käppar i hjulen då delar av labbets yttertak blåst väck.

 

Kommentera